Woningen

De voormalige beddenzaak aan de Delftsewallen maakt plaats voor 14 unieke woningen, bestaande uit herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen, halfvrijstaande villa’s en halfvrijstaande watervilla’s. Centraal in het hofje wordt een gasfittershuisje gebouwd, ter herinnering aan het gesloopte monument. De ingang van het hofje wordt gesierd door 5 herenhuizen en 2 twee-onder-een-kapwoningen, gericht op de Delftsewallen. Het verlengde van de Dorpsstraat wordt verrijkt met 4 halfvrijstaande villa’s en aan de waterkant komen 2 halfvrijstaande watervilla’s met loods-uitstraling als referentie naar de industriële achtergrond.

Woningtypes

Herenhuizen

Met uitzicht op de Delftsewallen worden 5 authentieke herenhuizen gerealiseerd.

Halfvrijstaande villa's

Fittershof wordt verrijkt met in totaal 4 halfvrijstaande villa’s; 2 villa’s aan de rechterkant van het hofje en 2 villa’s dichtbij het water.

Halfvrijstaande watervilla's

Bent u op zoek naar royaal comfort, schitterend gelegen aan het water? Dan is de halfvrijstaande watervilla uw nieuwe thuis. Hierbij refereren de twee halfvrijstaande watervilla’s naar de industriële achtergrond van de karakteristieke locatie.

Gasfitterswoning

Centraal in het hofje wordt de gasfitterswoning geplaatst, ter herinnering aan het gesloopte monument. De gasfitterswoning wordt ontworpen geïnspireerd op de originele fitterswoning, waar de gasfitter woonde met zijn gezin begin 1900. In deze woning wordt vanuit particulier initiatief zorg gecombineerd met wonen.

Twee-onder-een-kapwoningen

Rechts van de ingang van het hofje, worden 2 twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd.