Woningen

De voormalige beddenzaak aan de Delftsewallen maakt plaats voor 14 unieke woningen, bestaande uit herenhuizen, halfvrijstaande villa’s en watervilla’s. Centraal in het hofje wordt een gasfittershuisje gebouwd, ter herinnering aan het gesloopte monument. De ingang van het hofje wordt gesierd door 7 herenhuizen, gericht op de Delftsewallen. Het verlengde van de Dorpsstraat wordt verrijkt met 4 halfvrijstaande villa’s en aan de waterkant komen 2 watervilla’s met loods-uitstraling als referentie naar de industriële achtergrond.

Woningtypes

Herenhuizen

Met uitzicht op de Delftsewallen, worden er aan de ingang van het hofje 7 authentieke herenhuizen gerealiseerd.

Halfvrijstaande villa's

Fittershof wordt verrijkt met in totaal 4 halfvrijstaande villa’s; 2 villa’s aan de rechterkant van het hofje en 2 villa’s dichtbij het water.

Watervilla's

Bent u op zoek naar royaal comfort, schitterend gelegen aan het water? Dan is de watervilla uw nieuwe thuis. Hierbij refereren de twee watervilla’s naar de industriële achtergrond van de karakteristieke locatie.

Gasfitterswoning

Centraal in het hofje wordt de gasfitterswoning geplaatst, ter herinnering aan het gesloopte monument. De gasfitterswoning wordt ontworpen geïnspireerd op de originele fitterswoning, waar de gasfitter woonde met zijn gezin begin 1900. In deze woning wordt vanuit particulier initiatief zorg gecombineerd met wonen.