Dorpsstraat

Dorpsstraat

Uitzicht vanuit Wilhelminapark op de Oude Kerk

Uitzicht vanuit Wilhelminapark op de Oude Kerk

Westerpark

Westerpark

Stadshart

Stadshart

Treinstation Nelson Mandelabrug boven de A12

Treinstation Nelson Mandelabrug boven de A12

Locatie

Naast het centrum van Zoetermeer, op steenworp afstand van het Wilhelminapark en omringd door water, wordt Fittershof Zoetermeer gerealiseerd. De rust en ruimte van het Dorp en dichtbij zijnde parken met de stad binnen handbereik. Genieten van het moderne buitenleven, dichtbij groen en het Stadshart van Zoetermeer. Hier beleeft u het beste van twee werelden. Dat maakt wonen in Fittershof net even iets anders.

Alles binnen handbereik

Met een gunstige ligging aan de Delftsewallen begint het gemak in uw eigen voortuin. U loopt zo de Dorpsstraat in, waar u terecht kunt voor een grote diversiteit aan winkels: supermarkten voor de dagelijkse boodschappen, een bloemenwinkel, maar ook het speciaalzaakje en de traiteurs ontbreken niet. Een snelle boodschap, een boeket of een kappersbezoek vindt u om de hoek van uw thuis. Ook de sportschool, huisarts, tandarts en fysiotherapeut bevinden zich in de directe omgeving van Fittershof. Voor de dagelijkse voorzieningen hoeft u dus niet ver te reizen.

Volop natuur en sportvoorzieningen

Dankzij de fenomenale ligging van Fittershof is het dé ideale woonplek voor iedereen die op zoek is naar een sociale en sportieve omgeving, en ook voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Als u uw voordeur uitstapt, loopt u zo het Wilhelminapark in en een stukje verderop vindt u het Vernedepark of het Willem Alexanderplantsoen met volop sport- en recreatievoorzieningen. Vlakbij huis zijn tevens het Buytenpark en Westerpark gelegen. Buytenpark bestaat uit een heuvelachtig gebied, wat erg geschikt is voor mountainbiken. De bekende indoor skipiste SnowWorld Zoetermeer is hier ook te vinden. Een kwartiertje fietsen brengt u in het Westerpark. Een park met verschillende deelgebieden, een bosgebied, bloemenweide, plassengebied, natuurtuin en sportvelden. Het Westerpark biedt vele recreatie- en sportmogelijkheden. De 18-holes golfbaan Burggolf bevindt zich aan de zuidkant van dit park. Waterliefhebbers rijden een stukje richting het noorden naar de Zoetermeerse plas het Noord Aa om zich volledig uit te leven. Duiken, kanoën, wind- en kitesurfen of relaxed op het strand genieten. Wat u als natuurliefhebbers ook zoekt, Zoetermeer heeft het.

Bruisend stadsleven

Tot 60 jaar geleden was Zoetermeer een gemeente met dorps karakter van minder dan 10.000 inwoners. Het ooit zo kleine dorp is in één generatie uitgegroeid tot een volwaardige stad van 125.867 inwoners. Anno 2022 biedt Zoetermeer alle comfort die haar inwoners nodig hebben. Het gerenoveerde Stadshart van Zoetermeer is dynamisch en levendig. Met een breed aanbod aan winkels, eet- en drinkgelegenheden biedt het centrum van de stad voor ieder wat wils. Voor reuring en winkelplezier bent u hier aan het juiste adres. Naast het grote aanbod winkels vindt u in het centrum ook vele restaurants, het Stadstheater en bioscoop Kinepolis met acht zalen. Een zonnig middagje genieten van een heerlijke lunch of borrel? Wandelend bent u in 15 minuten bij uw favoriete terras.

Bereikbaarheid

Reist u graag met het openbaar vervoer? Ook dat is mogelijk in Zoetermeer. Met drie NS-stations en vele bus- en tramlijnen reist u snel en zonder zorgen door de stad en verder. Mocht u verder willen reizen dan liggen de uitvalswegen dichtbij. Binnen 30 minuten rijden bent u in Den Haag of Leiden. Rijke historie, theaters, vele musea en een gezellige binnenstad; er is genoeg te zien en te beleven in de sleutelstad. Met een half uurtje rijden naar het westen bereikt u de binnenstad van Den Haag. In de zomer genieten van de Scheveningse zon, in de herfst uitwaaien aan de kust met haar aansprekende pier en het gehele jaar shoppen in de winkels rondom het Plein en de Grote Markt. Een bezoekje waard!

  • Winkels & Bedrijven
  • Onderwijsinstellingen
  • Zorginstellingen
  • Gemeentegebouwen
  • Parken
  • Sport complexen
  • Toeristische attracties
Historische locatie

De eerste sporen van de Dorpsstraat gaan terug naar de 13e eeuw, destijds was het de verbinding tussen Den Haag en Gouda. Het unieke aan de Dorpsstraat is dat de straten niet bewust aangelegd zijn, maar historisch gegroeid. De wortels van het oorspronkelijke Zoetermeer zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. De Delftsewallen vormen samen met de Leidsewallen en de Dorpsstraat het ‘Stenen Kruis’, afgeleid van het wegenstelsel dat de vorm van een kruis heeft. De rijke geschiedenis is te proeven in het karakter van de straatjes van het sfeervol historisch centrum.

Industriële roots

Gebouwd in 1906, naar ontwerp van de heer J. Bleuland van Oordt uit Voorburg, zorgde de gasfabriek aan de Delftsewallen voor de openbare verlichting in de straten van Zoetermeer. De kritieke situatie van toevoer van aardolie gedurende de Eerste Wereldoorlog, betekende het einde van de gasfabriek in 1917. De fabriek, inclusief zuiveringshuisje en kolenschuur, verdwenen en tot 2017 werd het terrein nog gesierd door de originele fitterswoning.

Op het terrein van de voormalige gasfabriek verrijst straks het nieuwbouwproject Fittershof Zoetermeer. Met een ode aan de geschiedenis van de locatie, zijn de industriële roots te herkennen in de architectuur. In het ontwerp van de 14 unieke woningen zijn industriële details in het materiaal terug te zien en is er gekozen voor inspiratie uit naoorlogse architectuur. Op deze manier versterkt Fittershof de historische dorpskern. Een unieke plek om te wonen!