Start werkzaamheden bouwlocatie Fittershof Zoetermeer

Begin oktober 2024 is er gestart met de werkzaamheden ter voorbereiding op de bouw van de 14 woningen van het project Fittershof Zoetermeer aan de Delftsewallen.

De werkzaamheden omvatten o.a. de sloop van de bestaande bebouwing en het bouwrijp maken van het bouwterrein. De officiële start van de bouw van de woningen is gepland in het voorjaar van 2025.

Wethouder Iedema (Binnenstad) vindt dat de ontwikkeling een waardevolle toevoeging is voor de Dorpsstraat als onderdeel van de historische binnenstad. ‘Wonen, ontmoeten en winkelen zijn belangrijke functies van ons stadshart. Het is mooi dat de nostalgie van het voormalige dorp daar een inspiratie voor is.’

Fittershof Zoetermeer omvat 13 duurzame koopwoningen; 5 authentieke herenhuizen, 2 royale twee-onder-een-kapwoningen, 4 halfvrijstaande villa’s en 2 luxe halfvrijstaande watervilla’s. Centraal in het Fittershof komt de gasfitterswoning (zorgwoning), ter herinnering aan de originele fitterswoning, waar tussen 1906 en 1917 de gasfitter woonde met zijn gezin.

Er zijn nog maar enkele woningen beschikbaar. Bekijk het huidige aanbod via de woningzoeker.